Digitalt barnevern

For en helg, for en gjeng og for en start på 3 svært spennede digitale løsninger - Morradi, Naboen min og Hei!

30 mennesker og 48 timer var utgangspunktet fredag kl 17 i kontorlokalene til IKT-Norge. Sosial innovasjon og digitalisering av barnevernet for å bedre hverdagen til barnevernsbarn var målet. Tre utrolig gode forslag på digitale løsninger og større forståelse og engasjement for barnevern er starten på resultatet. 

Fredag
Da vi startet var noen både trøtte og slitne, men alle så fram til en trivelig helg. Kaffe ble etterspurt og delt ut, samtalene fløt godt blant noen, mens andre hilste rundt å startet på å bli kjent med de andre deltakerene. Det var en spendt forsamling. Ingen viste helt hva som kom til å komme ut av helgen, bare at det kom til å bli bra.

Her er den utrolig flotte samlingen av deltakerene!

Digitalt barnevern 

Noen innledninger senere var alle full av energi og klar for å gi alt i 48 timer for å bidra med det de kan for å gjøre hverdagen bedre for barn og unge i barnevernet. 

Deltakerene ble delt opp i tre grupper. Alle hadde minst en ung voksen med egenerfaring fra barnevernet, innovasjonsagent som ledet prosessen, desiner, programmerer, forretningsutvikler og personer som jobber i barnevernsfeltet. 

Gruppene startet med å skrive ned ulike utfordringer i barnevernet. Så begynte diskusjonene å gå. Hva skulle løses, hva er viktigst, hvordan kan vi løse det, hva er egentlig problemet, og så videre. 

Digitalt barnevern

Derfra gikk diskusjonene og de kreative prosessene litt om hverandre. Noen grupper var mer strukturerte enn andre. Det var flere likheter i gruppene. Utfordringene som ble diskutert er reelle, engasjementet og øsnket om å gjøre en endring stort og tankene om løsninger mange og gode. 

Digitalt barnevern

Etter en lang dag med mange tanker om utfordringer, løsninger og konsepter hadde alle mye å sove på. Det var mange inntrykk å ta med seg. Følelsen av takknemlighet for alles engasjement var stor. 

 

Lørdag
Problemstillingen ble valgt ut hos alle gruppene tidlig på dagen, så startet arbeidet med å løse problemet. Problemløsing er krevende arbeid så vi måtte ha noen pauser. Både matpauser, men enda viktigere var spillpausene.

Digitalt barnevern

At vi spillte ble også filmet, noe du kan se her. Å se folk spille kineckt-spill er hysterisk morsomt, til og med mer morro enn å spille selv. 

På ettermiddagen gav gruppene en halvveispresentasjon til et ambassadørpanel bestående av Jon Ole fra Acos, Helga fra Ashoka, Fredrik fra IKT-Norge og Kaja fra Redd Barna. Panelet kom med gode tilbakemeldinger og påpekte viktige momenter som gruppene måtte ta med seg tilbake å prøve å løse det siste døgnet. 

Digitalt barnevern

Gruppene gikk så tilbake til sitt før de tok kvelden. 

Søndag
Dette var dagen hvor gruppene utviklet konseptene fra det noe diffuse til det mer konkrete og hvor det ble lett å se ikke bare problemet de skulle løse, men hvordan og hvordan den tekniske løsningen skulle fungere.

Alle tre løsningene kom utrolig langt, men vi er enda ikke ferdig. For det er slik med camp - det er en start. Nå starter arbeidet med å gjøre løsningene til realiteter og komme dit at løsningene får reell effekt for barn og unge i barnevernet og andre. 

 

Digitalt barnevern

Hade og takk for denne gang! Vi er alle utrolig takknemlig for alt - tusen takk til alle deltakerene og ikke minst Merete og Therese i World Wide Narrative som gjorde dette mulig dere er alle noen superhelter!

Digitalt barnevern

Sjekk ut demo av resultatet for to av gruppene

Naboen min

Morradi

Det siste konseptet "Hei" kan du se et bilde fra presentasjonen av her

Digitalt barnevern

Det ble også et par oppslag i Computerworld om campen

"Digitale løsninger for et bedre barnevern"

"Bruker teknologi for å bedre barnevernet"

 

En av deltagerne, Siv, har også blogget om campen og her kan du se twitter feeden til #lovetanncamp fra helgen. 

 

Digitalt barnevern