Ny organisasjonssekretær på plass

I går fikk endelig LFB på plass den nye organisasjonssekretæren – Guro. Guro er en skikkelig idealist som har et brennende engasjement for at barn og unges oppvekstvilkår skal bedres, er svært opptatt av menneskene - ikke fasadene og har lang og bred erfaring som vil komme LFB til gode.

Ny organisasjonssekretær på plass
Guro Sandnes Rudlende er ny daglig leder i Landsforeningen for barnevernsbarn

Guro kom til LFB fra Landsforbundet Mot Stoffmisbruk(LMS) som er Norges største pårørendeorganisasjon av og for pårørende til rusavhengige. Her har hun jobbet som rådgiver med blant annet ansvar for opplæring, veiledning og koordinering av frivillige. Fra LMS har hun også bred kompetanse i alt fra fagutvikling og kvalitetssikring av prosjekter og tiltak til organisasjonsutvikling og veiledning.

Av utdanningsbakgrunn har Guro en mastergrad i sosiologi hvor hun skrev masteroppgave om tidligere rusmisbrukeres integreringsprosess. Både i studietiden og ellers har Guro engasjert seg i ulike organisasjoner.

Med sin kunnskap, kompetanse, en sterk tro på at man kan endre systemet gjennom strategisk arbeid og se muligheter og jobbe fram løsninger, vil hun være en enorm ressurs for LFB. Videre er hun svært opptatt av relasjons- og erfaringskompetanse. At det i alt arbeid med barn og unge må ligge en god relasjon og et reelt engasjement og interesse i den andre.

Som menneske er Guro er energisk og engasjert. Hun har vokst opp, som yngst av en søskenflokk på tre, med foreldre som engasjerte seg i det samme og som var beredskaps- og fosterhjem. Dette har både gjort noe med Guros perspektiver, verdier og ideologi. I dag bor hun med mann og to jenter på Frogner i Sørum og har et godt og nært forhold til sin familie.

Hennes ideologiske grunnlag er troen på at menneskers iboende ressurser kan brukes til å bedre verden om en ønsker det. Hun har også en iboende trang til å endre systemet til det bedre for de som ikke har vært så heldige som hun.

Hun er en varm person som er opptatt av mennesket som individ bak fasaden, å komme innpå personer slik at de opplever seg trygge til å dele og være den de er. Noe av det Guro mest liker å gjøre, når hun ikke er mamma til to jenter eller på jobb, er å sitte rundt et bord med andre mennesker, se hverandre i øynene og snakke.

Fritidsinteressene har hun hatt siden barndommen, både turn og teater. Som Guro sier så liker hun svette turnhaller og rampelyset på scenen. Hun haralltiddrevet med turn, enten som utøver, eller trener. Sett Guro på en scene, vinkle lyskasteren på henne og la hun formidle gjennom sang, tale og kroppsspråk. Da trives hun.

Med en slik bakgrunn og som den energiske og analytiske personen hun er tilfører hun mye til LFB. Vi ser fram til å bli bedre kjent med Guro og hvor hun kan føre organisasjonen videre.