Arendalsuka 2019

Landsforeningen for barnevernsbarn var igjen tilstede under Arendalsuka, som er Norges største møteplass hvor organisasjoner og politikk møtes.

LFB sammen med barneombud Inga Bejer Engh.

LFB har alltid et mål om å bli mer synlige – og det ble vi absolutt denne Arendalsuka! Mandag ettermiddag satte vi opp det lilla teltet vårt, og kjørte i gang popcornmaskinen. Vi er sikre på at vi iallfall delte ut 1000 LFB-kopper med popcorn.

I år deltok vi på sju arrangementer, hvor tre av de ble arrangert i regi av LFB.

På det første arrangementet vårt stilte vi spørsmålet: «hvem har egentlig ansvar for barnevernsbarna?», hvor vi vi fikk en fin panelsamtale mellom representanter fra Høyre, Venstre, KrF og SV.


På det andre arrangementet vårt løftet vi spørsmålet om hva god brukermedvirkning er. Her fikk vi fine og reflekterte innledninger fra Bufdir, Humana og LFB selv. Vi avsluttet arrangementet med erfaringssofaen hvor innlederne sammen med SOS-barnebyer og Arbeiderpartiet snakket om hvordan vi kan sikre at brukermedvirkningen ikke går over i brukerstyring.


Sammen med organisasjonen Voksne for barn avholdt vi arrangementet «Vanskelig barndom = ung kriminell?». Her ble det igjen fullt hus, og fine refleksjoner fra både politikere, brukere og en psykolog.

I tillegg til alle arrangementene våre stod deler av styret og administrasjonen i LFB på stand. I år valgt vi å ha temaet #jegloveråsiifra.  Her oppfordret vi både kjente og ukjente til å love at skulle si ifra dersom de så at et barn ikke hadde det bra hjemme.

Det ble en hektisk, men helt fantastisk uke! Vi fikk så mye igjen for innsatsen, vi fikk både påvirket – og vi ble sett!

Vi gleder oss allerede til neste år!