Erfaringsutvalget er gjennomført!

Vi har i helgen – for aller første gang! – arrangert et erfaringsutvalg med medlemmene våre. Og siden det er første gang er det kanskje ikke helt tydelig hva et erfaringsutvalg faktisk er, så vi skal ta deg med gjennom noe av det vi har gjort denne helgen.

Et erfaringsutvalg er enkelt og greit at vi samler en liten gruppe av medlemmene våre og snakker med dem om hvordan de har opplevd forskjellige ting knyttet til det å være barnevernsbarn. Målet er å samle inn historier som vi kan bruke til å lage illustrerende filmer som vi kan bruke når vi er ute og representerer organisasjonen. For når vi jobber med å påvirke politikere og ansatte som jobber med barnevernet trenger vi eksempler som kan underbygge det vi sier, og disse må være basert på sanne historier så vi kan si «sånn her oppleves det for mange, ta det på alvor!». I tillegg er det jo dere – medlemmene – vi representerer og da er det så viktig at vi har med oss akkurat deres stemme når vi er ute og jobber for endring!

I dette utvalget var temaene blant annet en gang man har følt seg hørt, en gang man ikke følte seg hørt, og hvordan det var å flytte inn i enten fosterhjem eller på en institusjon. Disse temaene er ikke akkurat lettbent smalltalk, og vi visste at vi ba medlemmene våre om mye. Så vi kjørte runder på hva vi trenger for å føle oss trygge på å dele, vi kjørte speed date for å bli litt bedre kjent før vi startet (og kom fram til at mange av oss drømmer om en ferie i en stråhytte på Maldivene), og vi fylte på med kaffe. Masse kaffe.

Deltakerne ble så delt inn i to grupper ledet av styremedlemmer, og svarte på spørsmålene enten ved å skrive et brev eller en tale, ved å skrive det som en historie, eller gjennom plenumssamtaler. Vi snakket om det vonde og det gode og vi snakket om hva vi trenger for å ha det bra. Vi delte ting vi hadde glemt, ting som var vanskelig og vi delte historier om de menneskene som har betydd mest for oss. Alt med et mål om å bruke de dyrekjøpte erfaringene til noe fint for andre. Særlig en sa det så fint: «Om ikke for meg, så for alle de andre barna!».

Vi har lært så mye, og bøyer oss i støvet for innsatsen og tilliten dere viser oss! Vi gleder oss til å vise dere resultatet!