12
Sep

Bli med å endre barnevernet!

NB! Påmeldingen til regionsamlingene er avsluttet.

Vi i Landsforeningen for barnevernsbarn skal i løpet av høsten avholde tre regionale samlinger. Disse skal vi avholde i Trondheim, Oslo og Stavanger! Er du nysgjerrig på hva en regional samling er, og hvordan du kan bli med å endre barnevernet? Da anbefaler vi deg å lese videre!

OPPDATERING: Samlingen som skulle være i Stavanger er slått sammen med samlingen i Oslo. Det vil si at medlemmer i region Sør og Vest skal melde seg på samlingen i Oslo.

Forresten: LFB følger myndighetens retningslinjer når det kommer til korona-viruset (Covid-19). Vi vil derfor være ekstra nøye på å følge de til en hver tid gjeldene reglene for smittevern. Det betyr også at dersom myndighetene strammer inn tiltakene for smittevern igjen, så kan samlingene bli avlyst.

Region Øst:
Oslo: 12 – 13. september 2020 (påmeldingsfrist ut 1. september)

Region Vest og Sør:
Stavanger: 26 – 27. september 2020
(påmeldingsfrist 4. september 2020)
Denne samlingen er slått sammen med samlingen som skal være i Oslo. 

Region Midt og Nord:
Trondheim 10 – 11. oktober 2020 (påmeldingsfrist 4. september 2020)

Høstens samlinger er noe vi kaller «regionale samlinger», det vil si at man er på samlingen som er nærmest der man bor. Så, hvis du bor i Tønsberg så hører du til region Sør – og skal derfor være med på samlingen i Stavanger. Hvis du er usikker på hvilken samling som er nærmest deg, eller hvilken region du hører til, kan du enten trykke HER for å se en oversikt vi har laget. Eller du kan sende en mail til Vilde@barnevernsbarna.no eller ringe/sende SMS til 950 15 175, så finner vi ut av det sammen. 🙂

Siden det fortsatt er koronarestriksjoner i Norge (og verden) har vi bestemt at det kun er plass til 15 deltagere på hver samling. Det er også, som nevnt, mulig at vi må gjøre samlingen om til en digital samling hvis regjeringen setter inn nye restriksjoner. Men vi krysser selvfølgelig fingrene for at vi får møttes på ordentlig, selv om vi kanskje må holde litt avstand fra hverandre! Mer informasjon om dette, og helt konkret hvor vi skal være, vil vi sende ut til de som får plass på samlingen (etter at søknadsfristen har gått ut).

Nytt i år er også at vi kun har samling fra lørdag til søndag, men vi tipper vi får det superfint uansett! Vi kommer til å ha en blanding av kule aktiviteter, gode samtaler og masse digg mat! I tillegg skal vi ha regionråd på søndagen.

Men hva er egentlig et regionråd? I LFB synes vi det er skikkelig viktig at alle som er medlem får lov til å være med å si noe om hvordan barnevernet i Norge skal se ut. For å få til dette må vi lage samlingsplasser for dere som gjør det mulig for dere å faktisk si deres mening. Det er nettopp dette som er hovedmålet til et regionråd: at dere i regionen skal få si akkurat hva dere mener, sånn at vi i LFB kan jobbe for at det endrer seg. Du kan lese mer om regionråd HER, eller sende en mail til Vilde!

Vil du være med? Da bruker du skjemaet nederst på denne siden for å melde deg på! Du må være fylt 15 år for å være med, og utenom den aldersgrensen kan du være så gammel du vil! Ikke minst er hele samlingen helt gratis, det betyr at LFB dekker både der vi skal bo, mat og reisen din.

Alle LFBs samlinger er helt rusfrie, og det vil si at vi sender deg hjem umiddelbart hvis vi finner ut at du ruser deg eller drikker alkohol.

Hvis du kun vil være med på søndagen, altså på regionrådet, så ta kontakt med Vilde på enten Vilde@barnevernsbarna.no eller 950 15 175, så ser vi hva vi kan få til sammen.

VI SLITER LITT MED SKJEMAENE PÅ NETTSIDEN, OG DET ER DERFOR VELDIG VIKTIG AT DU DOBBELTSJEKKER AT DU HAR SØKT OM Å FÅ VÆRE MED PÅ SAMLING. 
Vi kommer til å sende ut mail til alle som har søkt iløpet av tre dager etter at du sendt søknaden.Hvis du ikke får mail av oss innen tre dager er det stor sannsynlighet for at søknaden din IKKE har kommet frem til oss. Da er det veldig viktig at du sender en mail til vilde@barnevernsbarna.no så vi får fikset det sammen. 
DET ER DITT ANSVAR Å PASSE PÅ AT DU FÅR BEKREFTELSESMAILEN

Vi i LFB håper vi ser akkurat DEG på en av samlingene i høst. 🙂

PÅMELDINGEN ER NÅ AVSLUTTET.