1
Nov

Bli med på erfaringskonsulent-kurs!

Helgen 1.-3. november holder vi et nytt erfaringskonsulentkurs, og vi vil ha med deg!

Hvorfor er erfaringskonsulenter viktige?

Når beslutninger om barnevernet skal tas er det viktig at vi som har kjent barnevernet på kroppen får være med å bestemme. Det er jo tross alt vi som vet hvordan det føles og oppleves og det er vi som kjenner systemet fra innsiden. Våre erfaringer er verdifulle og viktige og vi kan bruke dem til å gjøre systemet enda bedre.

Det er det erfaringskonsulentene driver med – de reiser rundt og snakker med de som jobber for barnevernet. De er barn og unges perspektiv i mellom alle voksenstemmene! De hever stemmen for alle de barna som ikke vil eller tør heve sin stemme, og de jobber kontinuerlig for at barnevernet skal bli enda bedre.

Hva gjør en erfaringskonsulent?

Erfaringskonsulentene reiser rundt på oppdrag rundt omkring i landet. Oppdragene varierer veldig, det kan være blant annet foredrag, skriftlige innspill, å hjelpe de som forsker på barnevern, eller å være med på workshops. Erfaringskonsulentene snakker aldri om bare seg selv, men snakker for alle medlemmene våre, og snakker om politikken vår som er vedtatt på landsmøtet. På den måten står vi tryggere i det vi sier, samtidig som vi fremstår profesjonelle utad.

Dette høres kanskje litt skummelt ut, men du blir ikke bare kasta ut i det – vi er to koordinatorer som skal være med deg hvert skritt på veien. Vi hjelper deg med forberedelser, vi blir med på oppdrag, hjelper til med etterarbeid og generelt bare heier på deg gjennom hele prosessen, så dette får vi til!

Hvordan blir jeg erfaringskonsulent?

For å bli erfaringskonsulent må du først bli medlem i organisasjonen. Det er helt gratis, og kan gjøres her: https://barnevernsbarna.no/bli-medlem/

Etter det må du søke om å bli med på erfaringskonsulentkurs. Når du har vært med på kurs så tar vi en vurdering sammen på om du skal bli erfaringskonsulent. Kanskje har du funnet ut i løpet av helgen at det ikke er noe for deg, eller kanskje finner vi ut at det er andre ting i organisasjonen som passer bedre for deg – begge deler er helt greit!

Generell informasjon:

  • Kurset er gratis – vi betaler både reise, opphold og mat
  • Hele helgen er helt rusfri – dersom du ikke følger denne blir du sendt hjem for egen regning
  • Datoer for helgen er 1.-3. november
  • Det er begrenset antall plasser, derfor vil det bli tatt en helhetsvurdering på hvem som blir med

Hvis dette hørtes spennende ut så håper vi du søker her: https://barnevernsbarna.no/erfaringskonsulenter/bli-erfaringskonsulent/

Og hvis det er noe du lurer på, så ikke nøl med å ta kontakt på 47485920, eller send en epost til kari@barnevernsbarna.no