31
Aug

Erfaringsutvalg

Oslo

Alle medlemmer i Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) inviteres til å søke om å være med på erfaringsutvalget vårt første helgen i september!

Hva er et erfaringsutvalg?

Når LFB er ute og jobber med å påvirke politikere og ansatte som jobber med barnevernet trenger vi eksempler som kan illustrere og underbygge det vi sier. Disse eksemplene må være basert på sanne historier, slik at vi faktisk kan si at sånn her oppleves det for mange, ta det på alvor! I erfaringsutvalget kommer vi til å stille dere 6 spørsmål, som dere kan svare så lite eller så mye dere vil på. Etter helgen skal vi sette sammen én enkelthistorie til hvert spørsmål basert på det dere forteller oss. Det betyr at din personlige historie alene vil ikke være det vi bruker til å lage en eksempelhistorie, men heller deres samla erfaringer. Denne historien skal vi gjøre til en illustrerende video som vi kan bruke for eksempel når vi holder foredrag. Alle erfaringene dere kommer med og historiene vi lager vil selvsagt anonymiseres

Hvorfor er du viktig?

LFB skal representere dere – medlemmene våre – og da er det viktig at deres eksempler og erfaringer påvirker både arbeidet vi gjør, men også arbeidet til de vi møter og snakker til og med! Når vi er ute og representerer LFB er det dere vi snakker for, det er dere vi representerer. Dine erfaringer er viktige fordi til sammen er de grunnlaget for hele organisasjonen, og det er det vi skal ta med oss ut når vi prøver å få til endringer!

Hvordan funker egentlig et erfaringsutvalg?

Erfaringsutvalget er fra lørdag 31. august til søndag 1. september. I løpet av disse to dagene skal vi ha workshops om de 6 spørsmålene, vi skal ha leker, vi skal spise god mat, overnatte på hotell, bli kjent med hverandre og kose oss. Det er skikkelig viktig at alle viser respekt for hverandre, er hensynsfulle, og ikke minst at vi kommer inn med en forståelse av at alle har opplevd forskjellige ting, og alles opplevelser er like viktige og riktige.

Praktisk informasjon

  • Erfaringsutvalget varer fra 31. august til 1. september
  • Sted: Vi skal bo på hotell i Oslo, og har rom der som vi skal ha workshops i
  • Søknadsfrist er 5. august
  • Det er et begrenset antall plasser, så administrasjonen velger hvem som blir med basert på en helhetsvurdering
  • Hvis du skal være med betaler LFB både for reise, opphold og mat – du kan melde deg på uansett hvor i landet du bor
  • I august ringer vi de som får plass og deres kontaktpersoner for å høre om dere fortsatt vil være med
  • LFB er en rusfri organisasjon. Dette gjelder både narkotika og alkohol og det gjelder hele helgen.

Hvis det er noe du lurer på, eller kom til å tenke på så er det bare å ta kontakt på telefonnummer 47485920 eller på epost kari@barnevernsbarna.no. Du vil nok ikke få svar før slutten av juli på grunn av ferie, men vi svarer deg med en gang vi kommer tilbake 🙂