Personvernerklæring for Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB)

Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber med.

Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til post@barnevernsbarna.no.

Hva er personvern?

Personvern handler om retten til å ha et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. For oss som en frivillig organisasjon handler det om at medlemmer og samarbeidspartnere skal kunne ha tillit til oss og hvordan vi behandler deres persondata.

Med den nye forordningen blir det flere rettigheter for forbrukeren og flere plikter for organisasjonen. Kort oppsummert innebærer dette at alle som jobber, er tillitsvalgte eller frivillige i en organisasjon og som håndterer personopplysninger, må forholde seg til flere regler for håndtering av personopplysninger.

Medlemskap

Fra våre medlemmer innhenter vi navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato og e-post adresse. Vi trenger vi kontaktinformasjon på medlemmer for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Når man melder seg inn i organisasjonen samtykker man til hvert enkelt område man tillater at organisasjonen bruker personopplysninger til. Ved avsluttet medlemskap slettes dine personopplysninger.

Påmelding til leirer, samlinger og andre arrangementer

Man finner informasjon om våre arrangementer på vår nettside, våre sosiale mediekanaler og via invitasjon sendt ut til våre medlemmer per epost. I tilknytning til dette samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse. Disse personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet. Personopplysningene som går utover informasjonen vi har i medlemskapet vil slettes etter endt arrangement.

E-post

Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks. Om du trenger å formidle sensitiv informasjon er det bare å ringe oss.

Nyhetsbrev

På våre nettsider kan du melde deg på som mottaker av vårt nyhetsbrev. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev må du registrere din e-post adresse hos oss. Denne lagres i en egen database og deles ikke med andre. Du kan til enhver tid melde deg av nyhetsbrevet ved hjelp av linken for avmelding i hvert nyhetsbrev. Dine personopplysninger blir da slettet.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Vi har ikke informasjonskapsler på vår nettside.

Generelt om dine rettigheter i henhold til personvernforordningen

Du har rett til å vite hvilke personopplysninger vi behandler om deg dersom du ønsker det. Nedenfor har vi sammenfattet hvilke lovbestemte rettigheter du har i henhold til personvernforordningen. Du finner mer detaljerte forklaringer i personvernerklæringen.

Retten til innsyn

​Du har rett til å kostnadsfritt få innsyn i hvilke personopplysninger LFB behandler om deg.

Retten til retting

Du kan når som helst kreve korrigering/retting av unøyaktige eller ufullstendige personopplysninger ved å kontakte oss.

Retten til å avslutte medlemskapet

​Du kan når som helst melde deg ut av Landsforeningen for barnevernsbarn. Om du velger å bli fjernet fra registeret betyr det at vi ikke lagrer noen av dine kontaktopplysninger.

Selv om du ber om at vi fjerner dine opplysninger, kan det være rettslige forpliktelser som krever at vi beholder dem, som for eksempel bokføringsloven. Men da må opplysningene kun behandles for det formålet som følger av den rettslige forpliktelsen som forhindrer fjerning.