Sommerleir 2017

Årets sommerleir fant sted på Hove leirsted fra 3-7. Juli. Mandag ettermiddag møtte elleve engasjerte og spente deltagere opp klare for en aktiv og lærerik uke. For første gang skulle Landsforeningen for barnevernsbarn arrangere en sommerleir som var åpen for alle over 15 år, og som ikke spesifiserte seg inn på et område. Vi tror våre frivillige var like spente som deltakerene selv!

Den første hele leirdagen møtte alle opp til morgensamling og frokost, hvor vi mentalt gjorde oss klare til å dra til Wannado klatrepark. Her ble vi delt inn i lag, og hvert lag delte ut forskjellige roller om hvem som hadde ansvar for hva. Målet var å finne alle planker og skruer for å kunne sette sammen en IKEA krakk. Her var det både behov for ungdommer som ville klatre i trær og zipline, og ungdommer som kunne delegere og vise vei til de oppe i trærne. På denne måten fikk vi alle testet ut kontrollbehovet vårt, og de fleste pushet nok litt mer grenser enn de hadde sett for seg.

Vi var også så heldige at World Wide Narrative deltok noen dager av sommerleiren vår, og åtte av ungdommene var med på å lage filmer om sin historie med barnevernet. Her fikk mange reflektert over sin historie, samt brukt den til noe veldig positivt! Onsdagskveld var det premiere for de restrerende deltakerne, hvor det var flere som ble veldig rørt over historiene som ble delt.

Torsdagen, vår siste hele dag på sommerleir, var vi så utrolig heldige som ble invitert med på seilbåttur med noen veldig hyggelige karer fra Arendal. Her koste vi oss med musikk, sol og gode samtaler. På kvelden avsluttet vi sommerleiren med et smell – flere runder med paintball! Her deltok alle deltakerene, og konkurranseinstinktet var veldig høyt. Heldigvis kom de fleste ut av det med kun noen få blåmerker og et stort smil rundt munnen.

Fredags morgen var det på tide å ta farvell, noe som endte i noen tårer, men veldig mange gode klemmer. En av deltakerene sa på den siste samlingen: “Jeg skulle ønske jeg kunne bo her”. Dette rørte ikke bare deltakerene, men også de frivillige på leiren. LFB har I mange år jobbet, og jobber enda for å skape arenaer hvor barnevernsbarn skal få slippe å føle på et stigma, og føle seg trygge. Noe alle deltakerne i sine egne ord bekreftet at vi hadde klart iløpet av den uka vi var sammen.

Nå gleder vi oss allerede til neste års leir! 🙂