Menneskene rundt og i Landsforeningen for barnevernsbarn

Ellen Galaasen

Ellen Galaasen har helt siden barndommen visst at hun ville jobbe med barns oppvekst på en eller annen måte. Hun ble barnevernspedagog, noe hun aldri har angret på. I dag jobber hun i Barne- ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) med videreutvikling av et godt barnevern, og er støttemedlem av Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB).

«Jeg har fremdeles den første koppen LFB lagde, den er grønn med et rødt hjerte, i skapet mitt.» Hun har fulgt oss helt siden oppstarten i 1997, og har flere gode minner knyttet til LFB sine innspill på konferanser og i media. «Det er en trygghet for meg å vite at jeg kan få kloke innspill fra dere, uansett hva det er. Dere er viktige for meg fordi dere bidrar til stadig å minne oss fagfolk på det som er viktigst: Å sjekke hva som er god hjelp og støtte for barn og ungdom i utsatte livs- og omsorgssituasjoner.»

Ellen meldte seg inn som støttemedlem, etter hun deltok på vårt 20-års jubileum i november. «Å være støttemedlem av Landsforeningen for barnevernsbarn, viser at jeg tror på arbeider dere gjør!» Hun trekker frem at de som er aktive eller jobber i LFB, kjennetegnes ved et sterkt engasjement og en klokskap om hva barn og ungdom i kontakt med barnevernet trenger. «Dere har også gitt oss som jobber i barnevernet et vennlig spark i rumpa for å tydeliggjøre at vi skal være stolte av å jobbe i barnevernet, fordi det er bra for barna vi jobber med. Ikke minst minner dere oss også på at relasjonene vi skaper er noe av det viktigste grunnlaget vi kan gi barn og ungdom som har verdi for deres fremtid».

Ellen har alltid vært fagpolitisk engasjert, og sitter i styret til Norsk barnevernsamband, er tillitsvalgt for Akademikerforbundet og sitter i styret for Barnevernspedagogene i Akademikerforbundet (BiA). Hun har også lang erfaring i barneverntjenesten, og er opptatt av å høre på ulike organisasjoner som jobber for et godt barnevern. Vi er glad vi har Ellen med på laget ?