Arendalsuka 2018

Arendalsuka er Norges største møteplass hvor organisasjoner og politikk møtes. LFB har vært tilstede her de siste fem årene.

Det har vært en prioritert oppgave å bli mer synlig, samt påvirke politikere og beslutningstakere. Derfor ble det bestemt at LFB skulle satse på Arendalsuka. Vi hadde i år egen stand hvor vi møtte masse folk, fikk snakket om hvem vi er og hva vi står for, delt ut 1500 LFB-kopper med popcorn, og diskutert våre meninger rundt barnevern. Hva som er bra, og hva som må bli bedre.

Vi hadde også et eget arrangement hvor vi stilte spørsmålet «Hvordan kan barnevernsbarna hjelpe barnevernet?» Her trakk vi fullt hus, og fikk frem våre gode refleksjoner rundt spørsmålet. Tilbakemeldingene var veldig positive, så dette har vi lyst å gjøre mer av.

Bilde fra LFBs arrangement: Hvordan kan barnevernsbarna egentlig hjelpe barnevernet?

Vi hadde også et frokost-arrangement sammen med FO -fellesorganisasjonen, hvor temaet «kompetanse i barnevernet» ble debattert. Vi stilte spørsmålet til salen «har ikke barnevernsbarna rett til å bli møtt med kompetanse», og her satte leder-Vilde stortingspolitikere, direktøren i Bufdir og styreleder KS til veggs. Og alle var enige; «jo det har dere»

Bilde fra arrangementet: Har ikke barnevernsbarna rett til å bli møtt med kompetanse?

Vi satte også et fokus på barnevernsbarn som må bytte skole når de flytter i fosterhjem, sammen med Voksne for barn. Dette gjorde vi på arrangementet “nytt hjem – ny skole”.

Bilde fra arrangementet: Nytt hjem, ny skole

Det var en hektisk uke, med flere arrangementer, media-forespørsler med mer.  Heldigvis fikk LFB virkelig igjen for innsatsen!  Vi påvirket, og vi ble sett!

Ikke minst av #helsesista som kom innom oss, og ble med oss på lunch.

Hele gjengen på stand sammen med helsesista!

LFB ønsker fortsatt å være med på Arendalsuka, men vi trenger din hjelp! Har du lyst å være med til neste år, send oss en mail til styret@barnevernsbarna.no <3