Statsministeren på besøk hos LFB

Statsministeren, tidligere barneminister og flere stortingspolitikere sammen med Sentralstyret i LFB

18. desember fikk vi i Landsforeningen for barnevernsbarn storfint besøk på kontoret. Både Statsminister Erna Solberg, daværende barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og flere av medlemmene i familie- og kulturkomiteen kom med det som har blitt tidenes største julegave.

Kjære alle i Landsforeningen for barnevernsbarn! Regjeringen har tatt deres innspill på alvor, og foreslår å heve aldersgrensen for rett til ettervern i barnevernet til 25 år!

Regjeringen

Kampen om et rettighetsfestet ettervern er hovedgrunnen til at noen ungdommer satte i gang arbeidet med å lage barnevernsbarna sin organisasjon for snart 22 år siden. Det er mange som har kjempet for at dette skal få gjennomslag, og at det nå ser ut til å bli en realitet er nesten uvirkelig.

Nå må vi bare holde øyne og øre åpne, og følge med på om regjeringen følger opp det de har lovet. Og når gjennomslaget kommer – da skal vi være med å sette standarden på hva et godt ettervern er for barnevernungdom.