Sommerleir 2021

Alle medlemmer i Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) som er over 15 år inviteres til å søke om å få være med på årets fineste sommerleir i den flotte sommerbyen Arendal på Sørlandet. Hos oss kan du komme som du er, og vi håper på å se akkurat deg denne sommeren. 

LFB følger myndighetenes retningslinjer når det kommer til korona-viruset (Covid-19). Vi vil derfor være ekstra nøye på hyppig vask av flater og områder som berøres ofte og generelt følge de til enhver tid gjeldene reglene for smittevern. Det betyr også at dersom myndighetene strammer inn tiltakene for smittevern igjen, kan sommerleirene bli avlyst.

Restriksjoner på sommerleir 2021

Det er foreløpig vanskelig å si noe om akkurat hvilke smitteverntiltak vi vil følge, ettersom sommerleirene er et stykke frem i tid. Men vi følger nøye med på myndighetenes råd og restriksjoner og skal gjøre vårt beste for å sørge for at sommerleir med LFB blir trygt. Alle kontaktpersoner til deltagere under 18 år vil få informasjon om smitteverntiltak på sommerleir etter at ungdommen har fått bekreftet plass på sommerleir og fortløpende frem mot leiren.

Hvor og når skal det være?

Landsforeningen for barnevernsbarn skal i år avholde to sommerleirer på Hove leirsenter i Arendal.

(I den utsendte medlemsmailen står det feil datoer. Datoene under er de riktige.)
Den første sommerleiren vil være fra mandag 28. juni til fredag 2. juli 2021.
Den andre sommerleiren vil være fra mandag 5. juli til fredag 9. juli 2021.

Medlemmene våre inviteres til å søke om å delta på en av disse leirene i skjemaet nederst på siden. Dersom du kan begge ukene kan du krysse av for dette, men det er viktig å merke seg at man først og fremst kun kan delta på en av leirene.

I år som i fjor prøver vi oss på å avholde to sommerleirer. Hovedgrunnen til dette er at vi ønsker at så mange som mulig av medlemmene våre skal få delta. På grunn av korona-viruset må vi mest sannsynlig begrense hvor mange som er samlet av gangen, og med to leirer får flest mulig plass. På grunn av litt færre plasser må vi også prioritere søkere som er mellom 15 og 25 år hvis vi får mange søknader.

Hva skal vi gjøre?

I løpet av uka skal vi legge opp til ulike aktiviteter, og forhåpentligvis får du muligheten til å prøve noe helt nytt! Siden vi fortsatt er usikre på hvilke restriksjoner som vil gjelde i sommer planlegger vi først og fremst aktiviteter som ivaretar en-meters-regelen. Men uavhengig av dette skal vi ha teambuildingaktiviteter, workshops, bade, sole oss, bli bedre kjent, slappe av, spise god mat og kose oss gløgg!

Det fullstendige programmet for uken vil bli sendt til deltagerne og deres kontaktpersoner når sommerleiren nærmer seg.

Praktisk informasjon

 • Det er et begrenset antall plasser på hver leir. Utvelgelsen av hvem som får plass blir tatt ut ifra en helhetsvurdering
 • Vi i Landsforeningen for barnevernsbarn har ansvaret for dere fra vi møter dere på oppmøtestedet/leiren, og til dere reiser hjem igjen
 • LFB dekker fra Oslo til Hove i år, som betyr at du må dekke reisen din til Oslo selv (se mer informasjon lengre ned)
 • Det vil bli gitt utfyllende informasjon til foresatte, eventuell saksbehandler og deltager om reise og program ved bekreftelse av plass
 • Vi vil gi informasjon til foresatte/kontaktperson, eventuell saksbehandler og deltager om hvordan vi skal jobbe for å ivareta smittevernhensyn på leiren
 • LFBs sommerleirer er totalt rusfrie
 • Alle ansatte på leiren har godkjent politiattest
 • Brudd på regler fører til hjemsendelse for egen regning
 • Dersom du er under 18 år må vi ha samtykke fra kontaktpersonen din til at du kan være med på sommerleir

Krav til deg

 • Du må ha fylt 15 år, og det er ingen øvre aldersgrense. Vi kommer likevel kanskje til å måtte prioritere aldersgruppen 15-25 år
 • Du må være selvstendig og kunne bo på rom sammen med andre ungdommer
 • Du kan ikke ha et aktivt rusproblem
 • Hvis du bruker medisiner må du selv ta ansvar for å ta disse (Vi kan hjelpe til med å minne om å ta medisiner dersom vi får beskjed om dette på forhånd)
 • Du bør ha gyldige forsikringer
 • Du må være medlem i Landsforeningen for barnevernsbarn (er du ikke medlem kan du melde deg inn gratis HER)

Koster det noe å være med på sommerleir?

I år dekker LFB reise fra Oslo til Hove, i tillegg til alt av kostnader på sommerleiren. Vi anbefaler derfor alle å be barneverntjenesten sin om å dekke reise til enten fellesbussen eller til Hove om det er nærmere. Vi hjelper gjerne til med å skrive brev til barneverntjenesten din, bare ta kontakt! Dersom det ikke er mulig for deg å be barneverntjenesten om å betale, og det er vanskelig å betale for reisen selv, så kan du søke til oss om å få betalt hele reisen din. Da må du skrive dette i mailen til når du sender inn søknadsskjemaet ditt.

Selv om mesteparten av sommerleiren er gratis, er det bindene påmelding. Det vil si at når du får bekreftet plassen din, og du godtar dette, så forplikter du deg til å delta.

Søknad:

Du kan søke om å få være med på en av LFBs sommerleirer i skjemaet under innen 07.06.2021. Dersom du er under 18 år kommer vi i LFB til å ta kontakt med din kontaktperson for å bekrefte at du får lov til å være med på sommerleir – det er derfor viktig at du snakker med kontaktpersonen din før du søker.

VI SLITER LITT MED SKJEMAENE PÅ NETTSIDEN, OG DET ER DERFOR VELDIG VIKTIG AT DU DOBBELTSJEKKER AT DU HAR SØKT OM Å FÅ VÆRE MED PÅ SOMMERLEIR.

Vi kommer til å sende ut mail til alle som har søkt i løpet av tre dager etter at søknaden har kommet til oss. Hvis du ikke får mail av oss innen tre dager er det stor sannsynlighet for at søknaden din IKKE har kommet fra til oss. Da er det viktig ar du sender en mail til nivethiga@barnevernsbarna.no så vi får fiksa det sammen. DET ER DITT ANSVAR Å PASSE PÅ AT DU FÅR BEKREFTELSESMAILEN

Når du trykker «send inn» skal du bli sendt til en ny side. Hvis du ikke blir det (eller blir sendt til toppen av denne siden) kan det være lurt å prøve å sende inn søknaden en gang til!

Dersom du har noen spørsmål kan du ta kontakt med Nivethiga på 950 15 175 (nivethiga@barnevernsbarna.no) eller Kari 474 85 920 (kari@barnevernsbarna.no)

Vi ser frem til to morsomme, hyggelige og innholdsrike sommerleirer, og håper på å se akkurat deg i Arendal i sommer! Send inn en søknad da vel!

PÅMELDING TIL SOMMERLEIR 2021 ER STENGT