LFB-sjekker inn episode 1 – Frogn barnevernstjeneste

I tiden fremover skal vi i Landsforeningen for barnevernsbarn sjekke inn hos barnevernstjenester over hele landet for å bli litt bedre kjent med menneskene som står bak dette viktige arbeidet.
I tillegg skal LFB jobbe med rettighetsinformasjon og skal fremover sjekke inn på skoler, fritidsklubber og andre arenaer der barn og unge befinner seg.

I første episode av LFB sjekker inn besøker vi Frogn barnevernstjeneste i Drøbak.

Vi stilte de ansatte noen spørsmål:

Det vi har snakket om hos oss i LFB, er om det å legge til rette for at barn får ha definisjonsmakt til sine ytringer og meninger. Vi har sett at det kan skje en slags pulverisering av det barnet opprinnelig har sagt i en barnevernssak, når det for eksempel går gjennom så mange ledd. Hva tenker dere om dette?

Det du snakker om er jo egentlig hviskeleken. Når det gjelder barns stemme, så er dette noe vi må øve oss på hele tiden. Det er en stor utfordring. Barnet er jo i en presset situasjon. Man skal ta barnet på alvor og samtidig ta kloke vurderinger. I de prosessene skjer nok noe av den pulveriseringen du beskriver.

Folk stiller opp

Dere har 16,8 formelle stillinger. Syns dere det er en fin ting at dere er en relativt liten enhet?

Det er en fin ting, blant annet fordi vi er plassert sammen med andre tjenester for barn og unge. Det gjør at det er en kort vei til noen å spørre, noe som er fint. Det hender vi har hendelser som gjør at man blir nødt til å jobbe på ettermiddagstid. Da er det noen som drar hjem, men som sier at de kan komme tilbake hvis det trengs. Folk stiller opp.

Hvordan håndterer dere stress og et stort ansvar?

Her er det fint at vi nettopp ikke er så mange på kontoret. Det gjør det enkelere å gå en kontordør eller to ned og si at «nå svømmer det litt her». Vi har også rutiner i form av veiledning, hvor vi får hjelp til å sortere.

Hør mer av hva de ansatte hos Frogn barnevernstjeneste hadde å si i første episode av LFB sjekker inn her!


Neste LFB-sjekker inn er allerede neste uke og da blir det en LFB-tur til hjertet av Sunnmørsalpene!