LFB har fått sin første generalsekretær

PRESSEMELDING

Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) kunngjør sin historisk første Generalsekretær

Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) er Norges eneste landsdekkende medlemsorganisasjon for tidligere og nåværende barnevernsbarn. Vi er stolte over å kunngjøre utnevnelsen av vår første generalsekretær. Denne historiske begivenheten markerer en ny æra for organisasjonen. Etter mange år som en del av en større hovedorganisasjon, ble vi en selvstendig organisasjon den 28. mai 2023. På selveste 27-årsjubileet for LFB, har en kompetent og fremoverlent leder takket ja til rollen som organisasjonens aller første generalsekretær.

Jasmin Agovic-Nordaas (49) bringer med seg en unik bakgrunn som tidligere barnevernsbarn og enslig asylbarn. Hans personlige erfaringer har ikke bare formet hans liv, men også hans brennende engasjement for barns rettigheter. Til tross for utfordringer i sin oppvekst, har han vist en utrolig evne til å overvinne hindringer og skape et meningsfylt liv for seg og andre rundt seg.

Med en imponerende utdannelse innen historie og statsvitenskap, erfaring som fosterforelder, og et aktivt engasjement i kommunepolitikken, representerer han akkurat det LFB står for. Hans karriere spenner seg over både offentlig og ideelt arbeid, med solid innsats i ulike lederroller. Dette gjør ham ideelt posisjonert til å lede LFB inn i fremtiden.

    «Det er med ydmykhet og stolthet jeg har takket ja til å bli LFBs første

generalsekretær. Som tidligere barnevernsbarn kunne jeg ikke tenke meg en mer ærefull stilling enn å jobbe sammen med andre dyktige kollegaer og medlemmer i LFB, med et mål om å ivareta barnevernbarnas rettigheter samt sørge for at deres stemmer blir hørt. LFB har allerede gjort en formidabel jobb i så henseende. Min jobb blir å videreføre og utvikle dette arbeidet. Jeg gleder meg enormt til å bli bedre kjent med alle som er tilknyttet LFB, samt ta fatt på det viktige arbeidet», sier påtroppende Generalsekretær, Jasmin Agovic-Nordaa

Styret i LFB står samlet bak valget av leder og ser frem til samarbeidet med den nye generalsekretæren.

–     «Vi er begeistret for veien fremover og de positive endringene vi vil skape sammen. Hans unike bakgrunn og dedikasjon til våre hjertesaker gjør ham til den perfekte leder for vår organisasjon.” sier styrets leder, Cecilia Dinardi.

Den nye generalsekretæren tiltrer den 2. april og markerer med dette begynnelsen på et nytt kapittel for LFB. Sammen med styret og medlemmene vil han stake ut kursen for organisasjonens fremtid, med fokus på å styrke rettighetene og livskvaliteten for tidligere og nåværende barnevernsbarn over hele landet.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Cecilia Dinardi, Styreleder Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) Telefon: 478 11 646

E-post: cecilia@barnevernsbarna.no

Nettsted: www.barnevernsbarna.no

Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) er Norges eneste landsdekkende medlemsorganisasjon for tidligere og nåværende barnevernsbarn. Organisasjonen ble etablert som en landsorganisasjon i 1997 og ble en selvstendig organisasjon i 2023.

LFB arbeider for å fremme rettighetene til barn som har eller har hatt tiltak fra barnevernet og for å sikre at alle barnevernsbarn i Norge får den støtten og mulighetene de fortjener.