Erfaringskonsulenter

Som barnevernsbarnas interesseorganisasjon er det vår jobb å peke på utfordringer i barnevernet, og komme med forslag til bedring. For at vi skal kunne gjør det, trenger vi mennesker som kan representere organisasjonen. Vi kurser derfor erfaringskonsulenter slik at de kan ta med barnevernsbarnas stemme inn til de stedene der tjenesteutvikling skjer. Alle som er medlem hos oss og har lyst til å være med å utvikle barnevernet kan søke om å bli erfaringskonsulent.

Som erfaringskonsulent snakker man ikke bare for seg selv, men for mange. Vi har alle vår unike historie, og LFB bidrar til å samle alle disse erfaringene

Det krever mot og styrke å være erfaringskonsulent hos oss. Du må ha et avklart forhold til deg selv og det du har gått gjennom, og du må kjenne deg trygg på at du kan representere flere enn deg selv. Våre erfaringskonsulenter må reflektere over egne verdier og holdninger, og du må bruke den kunnskapen du har i tråd med hva LFB står for. Som erfaringskonsulent får du ta i bruk erfaringene dine på en måte som er nyttig for flere enn deg selv, og du får en mulighet til å være med å forbedre barnevernet. I LFB finner du et fellesskap med andre som har liknende opplevelser som deg selv, og ved å bidra til at organisasjonen vokser er du med på å gi barnevernsbarna en sterkere stemme.