Erfaringskonsulentsamling på Strandheim

Helga 31.mai til 2.juni samlet LFB en storfin gjeng erfaringskonsulenter på Strandheim leirsted med to mål for øyet: å jobbe med en kommende håndbok til erfaringskonsulentene og å kose oss skikkelig.

Her kommer en liten oppsummering av helgen..

.. men først: hva er en erfaringskonsulentsamling? Vi har jo tidligere hatt erfaringskonsulentkurs, hvor vi har opplæring og øving i det å være erfaringskonsulent. Denne samlingen er ikke det samme. Vi har som mål å ha minst en samling i året for de som alt har blitt erfaringskonsulenter, og disse helgene skal brukes til litt faglig påfyll og mye hygge og bli-kjent aktiviteter. Dette fordi det skal være trygt å være erfaringskonsulent, og fordi det er en fin arena til å utveksle erfaringer og ideer. Denne helgen var vår første samling, og vi kjørte flere workshops om motivasjon og hva man trenger som erfaringskonsulent. Her fikk vi både reflektert litt over indre og ytre motivasjon, og erfaringskonsulentene kom med mange og gode innspill på hva som må være med i en håndbok og hva de trenger når de er ute på jobber. Vi ba erfaringskonsulentene tenke på hva de trengte som individ for å gjøre en god jobb, men de meldte tilbake om at det var vanskelig å ikke tenke på seg selv som en del av et fellesskap. Det tar vi som et innmari godt tegn!

På søndagen hadde vi rollespill for å øve oss på å være komfortable i møtesituasjoner, og på å bli enda mer profesjonelle når vi representerer LFBs politikk. Vi måtte alle tre ut av komfortsonen, og det var utfordrende og skikkelig lærerikt.

Men alt var ikke bare jobbing må vite. Vi kan også melde om høy måloppnåelse på matinntak, og en av oss våget seg faktisk ut i det iskalde vannet. Vi lekte med de to husgrisene, så på geiter som hygget seg på taket av huset sitt, og hilste på de lokale kyllingene. I tillegg hadde vi en quiz hvor quizmaster ikke bare ga bort svarene, men også delte ut og tok vekk poeng uten omtanke for hverken regler eller rettferdighet. Det ble høy temperatur, men vi kan melde om at laget «de to små stoler» vant til slutt.

Alt i alt var det en strålende helg, og vi gleder oss til neste gang!