Arkiv

Nyhet

Stipend til barnevernsbarn som går på VGS, FHS eller tar høyere utdanning 2021/2022

Er du nåværende eller tidligere barnevernsbarn og går på VGS, FHS eller tar høyere utdanning? Da kan du søke om å motta et stipend på 25 000 kr fra Anthonstiftelsen. Vi deler ut 10 stipender!

Nyhet

Regionsamlinger 2021

Bli med på regionsamling og regionråd!

Nyhet

Sommerleir 2021

Meld deg på sommerleir 2021 her. Søknadsfrist 07.06.21!

Nyhet

Informasjon om sommerleir 2021

Vi planlegger sommerleir, hold av datoene!

Nyhet

SOMMERLEIRER 2020

I sommer har vi hatt to strålende sommerleirer på Hove Leirsted med til sammen 27 ungdommer.

Nyhet

Hvorfor er medvirkning så viktig?

November er her og denne måneden skal vi sette et ekstra fokus på medvirkning og erfaringskonsulentordningen vår!

Nyhet

PRIDE 2021

Landsforeningen for barnevernsbarn markerer PRIDE 2021 og setter av litt ekstra tid til å heie på de skeive barnevernsbarna denne uka.

Nyhet

EK-samling

I helgen som var (12.-13.juni) fikk vi endelig samlet en gjeng med våre erfaringskonsulenter fysisk i Oslo!

Nyhet

NYTT STYRE I LFB

Under helgens landsmøte valgte LFBs medlemmer nytt styre. Her kan du lese hvem som er valgt til å styre LFB det neste året.

Nyhet

Sakspapirer til landsmøtet

Her finner du sakspapirene til årets landsmøte.

Nyhet

Landsmøte 2021

LFB skal arrangere landsmøte 2021, og vi vil ha med dine meninger! Derfor inviterer vi alle våre medlemmer til å delta på allmøtene våre. På allmøtene skal vi velge delegater til landsmøtet, bli kjent med andre medlemmer i regionen og diskutere politikk og meninger!

Nyhet

Bli med i koronapanelet til LFB

Så hyggelig at du er nysgjerrig eller har lyst til å bli med i koronapanelet vårt! Sammen kan vi hjelpe de med makta med å gjøre barnevernet enda bedre – også under en pandemi! Det er selvfølgelig helt frivillig å svare på spørreundersøkelser selv om du er med i panelet, og du kan melde deg […]

Nyhet

Hva med barnas stemme?

Vi, barna, har rett til en stemme, og vi har rett til å bli hørt. Er det ikke oss det egentlig handler om?

Nyhet

Digital juleaktivitet i Desember

På grunn av korona har vi dessverre måttet avlyse alle våre aktiviteter i desember. Dette synes vi er skikkelig trist, og vi har prøvd å hive oss rundt og lage oss digitale aktiviteter som kompensasjon. Vi er litt på tynn is, siden ingen av oss har den høyeste digitale kompetansen.

Nyhet

JULELEIR ER AVLYST

Det er med tungt hjerte at vi i år er nødt til å avlyse juleleirene på grunn av smitteverntiltakene. Vi har gjort vårt beste for å tilpasse leirene til både avstandsregler og reiseregler, men vi skal også være med på den velkjente dugnaden, og på et tidspunkt måtte vi dessverre bare si stopp. Til akkurat det.

Nyhet

Er du interessert i barnevernsfeltet og ønsker å gjøre en forskjell for dagens og fremtidens barnevern?

Har du lyst på en meningsfull jobb? Liker du å jobbe for og med barn og unge? Vi har en ledig stilling som medlemskoordinator i Landsforeningen for barnevernsbarn. Hvis noen av disse spørsmålene traff deg, håper vi du tar en titt på stillingsannonsen vår.

Nyhet

Koronakommisjonen vil prate med deg

Koronakommisjonen er en en gruppe mennesker som er blitt bedt om å vurdere hvor bra Norge har reagert på pandemien. De skal for eksempel se på om barn og unge har fått rettighetene sine ivaretatt, og nå om dagen vil de finne ut om særlig barnevernsbarna har fått sine rettigheter ivaretatt. Vi i LFB har […]

Nyhet

Meld deg på juleleir 2020!

4-6. desember 2020 og 11-13. desember 2020 skal vi i Landsforeningen for barnevernsbarn ha juleleir i Oslo! For å lese mer, eller søke om å bli med kan du trykke deg inn her.

Nyhet

Nye ansatte

Lurer du på hvordan den nye administrasjonen til LFB ser ut? Da kan du lese mer her.

Nyhet

Stipend til barnevernsbarn som tar høyere utdanning 2020/2021

Er du nåværende eller tidligere barnevernsbarn, tar høyere utdanning og ønsker litt mer penger å rutte med dette skoleåret? Søk om å få stipend fra LFB og Anthonstiftelsen da!

Nyhet

I helgen gikk Vilde Adolfsen av som styreleder i LFB

På styremøtet på lørdag 22. august gikk Vilde av som styreleder i Landsforeningen for barnevernsbarn. Vilde har lenge vært erfaringskonsulent, og har vært leder i LFB siden 2017. «Tiden i LFB har vært veldig lærerik og nyttig, og jeg kommer til å ha den med meg resten av livet. Jeg har hatt det innmari fint […]

Nyhet

Dagbladets dekning av EMD-dommene klages inn til PFU

Landsforeningen for barnevernsbarn klager inn Dagbladet til PFU.

Nyhet

Bli med på laget!

Vi i Landsforeningen for barnevernsbarn skal ansette to nye koordinatorer for erfaringskonsulenter. Synes du det er viktig at barnevernsbarnas stemme blir hørt i samfunnet? Da håper vi at du sender inn en søknad til oss!

Nyhet

Politiske digimøter

24.-26. april var datoer vi hadde gledet oss til lenge! Landsmøtet til LFB skulle gå av stabelen, og vi skulle sammen med delegater og gjester diskutere, stemme over, og vedta ny politikk til politisk plattform. Dette er vanligvis årets politiske høydepunkt for LFB, og det gir både oss og medlemmene en unik mulighet til å […]

Nyhet

Ny politisk plattform og styret for 2020-2021

Siden vi ikke fikk avholdt landsmøte i år på grunn av koronasituasjonen, måtte vi finne en litt alternativ måte å ivareta demokratiet i organisasjonen på. Måten vi valgte å gjøre det på var at vi hadde digitale møter med de som tidligere i år ble valgt som delegater, og som skulle representert sin region på […]

Nyhet

Vi har startet podcast!

Vi i LFB har startet podcast! Bli med på innsida av LFB og hør Vilde og Kari snakke om forskjellige temaer og med forskjellige mennesker som er viktige for organisasjonen!

Nyhet

Sommerleir 2020

Alle medlemmer i Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) som er over 15 år inviteres til å søke om å få være med på årets fineste sommerleir i den flotte sommerbyen Arendal på Sørlandet.

Nyhet

Landsmøtet 2020 avlyst

Styret i LFB har bestemt at vi ikke skal ha noe landsmøte i år. Neste landsmøte blir derfor ikke før i starten av 2021. Vurderingen er gjort på bakgrunn av at vi ikke vet hvor lenge denne situasjonen vil vare, og fordi vi er nødt til å høre på hva myndighetene og Folkehelseinstituttet sier. Vi […]

Nyhet

Informasjon om sommerleir 2020

På grunn av korona-viruset vet vi ikke helt hvordan sommerleiren blir i år. På denne siden finner du oppdatert informasjon

Nyhet

LFBs korona-tiltak

LFB er opptatt av å følge retningslinjene til Oslo kommune og folkehelseinstituttet. Dette kan medføre endringer eller avlysninger av planlagte arrangementer. Oppdatert informasjon om dette finner du her.

Nyhet

Sammen er vi sterke.. på facebook

Korona-viruset og alle smitteverntiltakene gjør at mange har en litt annerledes hverdag enn vanlig, og vi kjente at vi trenger et digitalt sted hvor vi bare kan være LFB-ere uten bekymringer. Vi har derfor oppretta en facebook-gruppe ment for deling av lettbent underholdning så man kan gå et sted og bli litt glad – litt som en digital leir!

Nyhet

Vinterleir 2020

14. februar møtte 19 glade og spente ungdommer opp på Trysil for å være med på juleleir med oss i Landsforeningen for barnevernsbarn. Vi sparket helgen i gang med Taco, hygge og noen bli kjent-leker før vi la oss for å samle energi til en fartsfylt lørdag.

Nyhet

Koordinator for erfaringskonsulenter i Landsforeningen for barnevernsbarn

Arbeidsgiver: Voksne for barn/Landsforeningen for barnevernsbarn Stillingstittel: Koordinator Frist: 26.02.2020 Ansettelsesform: Engasjement Som ansatt i 100 % stilling i Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) vil du hovedsakelig koordinere erfaringskonsulentoppdrag og følge opp erfaringskonsulentene våre. Du vil også få ansvar for å arbeide med prosesser for økt mestringsfølelse og selvutvikling av den enkelte erfaringskonsulenten. I tillegg til […]

Nyhet

Landsmøte 2020

LFB skal avholde landsmøte, og inviterer derfor alle medlemmer til allmøte i sin region.

Nyhet

Allmøte region Nord

Bli med på allmøte i region Nord!

Nyhet

Allmøte region Midt

Bli med på allmøte i region Midt!

Nyhet

Allmøte region Vest

Bli med på allmøte i region Vest!

Nyhet

Allmøte region Sør

Bli med på allmøte i region Sør!

Nyhet

Allmøte region Øst

Bli med på allmøte i region Øst!

Nyhet

Juleleir 2019

13-15. desember 2019 hadde vi juleleir på Hafjell. Les mer om hva vi gjorde her.

Nyhet

En takk fra mottakerne av stipendet 2019

Høsten 2019 var LFB igjen så heldige at vi sammen med Anthonstiftelsen kunne dele ut 10 stipender til barnevernsbarn som tar høyere utdanning!

Nyhet

Erfaringskonsulentsamling

Helga 7-8. desember hadde vi erfaringskonsulentsamling med fokus på utviklingen av et enda et kurs for EK-ene våre.

Nyhet

Oppsummering av november

Nå er desember her og vi tenker å benytte anledningen til å fortelle dere litt om hva vi har gjort i november.

Nyhet

Medvirkningskampanje

I november valgte vi å sette et ekstra fokus på medvirkning og på erfaringskonsulentordningen vår. Dette gjorde vi fordi medvirkning er en så viktig del av utformingen av tjenestene og systemene og det er vi som har erfart systemet på kroppen som best kan fortelle hvordan det oppleves.

Nyhet

Samling i Vest og Midt

Vi har hatt samling og regionråd i regionene Vest og Midt. Les mer om samlingen her.

Nyhet

Samling i Sør og Øst

Vi har hatt samling og regionråd i regionene Sør og Øst. Les mer om samlingen her.

Nyhet

Samling i Nord

Vi har hatt samling og regionråd i region Nord. Les mer om samlingen her.

Nyhet

Erfaringsutvalget er gjennomført!

Vi har i helgen – for aller første gang! – arrangert et erfaringsutvalg med medlemmene våre.

Nyhet

Arendalsuka 2019

Dette gjorde vi under Arendalsuka 2019.

Nyhet

#jegloveråsiifra

Hva er #jegloveråsiifra?

Nyhet

Sommerleirer 2019

Les og se bilder fra LFB sine sommerleirer 2019

Nyhet

Bli med på regionsamling og regionråd!

Bli med på samling i din region!

Nyhet

Hvilken region hører jeg til?

Region Midt Trøndelag og Møre og Romsdal Region Nord Finnmark, Troms og Nordland Region Sør Agder, Vestfold, Telemark og deler av Viken (tidligere Buskerud) Region Vest Vestland (tidligere Hordaland og Sogn og Fjordane) og Rogaland Region Øst Oslo, Innlandet (tidligere Hedmark og Oppland) og deler av Viken (tidligere Østfold og Akershus)

Nyhet

Hva er et regionråd?

Regionrådene er en viktig del av Landsforeningen for barnevernbarn. Regionrådene har som hovedoppgave å bringe regionene sin stemme inn i arbeidet LFB gjør. Det vil si at rådet har en rådgivende myndighet, og kan med dette gi innspill og råd til LFB sitt styre og administrasjon. Regionrådene har ingen fast sammensetning, men er et åpent […]

Nyhet

Barnevernloven: veien til høringssvaret

Les om veien til LFB sin høringssvar på den nye barnevernloven.

Nyhet

Barnevernlovutvalget

Helgen 15-16. juni jobbet LFB sitt barnevernlovutvalg med forslaget til den nye barnevernloven.

Nyhet

Erfaringskonsulentsamling på Strandheim

Helga 31.mai til 2.juni samlet LFB en storfin gjeng erfaringskonsulenter på Strandheim leirsted, les mer her om hva vi gjorde.

Nyhet

Bli med i LFB’s barnevernlovutvalg!

Vil du bidra til at barnevernloven blir bedre enn den er i dag? Barnevernloven skal nemlig endres, og LFB skal komme med innspill så vi kan bidra til at vi får det beste barnevernet Norge kan ha!   For at LFB skal kunne bidra på best mulig måte trenger vi din hjelp – dine erfaringer, […]

Nyhet

Presentasjoner fra «Hva er god medvirkning»-konferansen

Presentasjonene fra konferansen: hva er god medvirkning?

Nyhet

LFBs nye styre

Landsforeningen for barnevernsbarn sitt nye styre.

Nyhet

Landsmøte 2019

En oppsummering av LFBs Landsmøte 2019.

Nyhet

Sakspapirer til LFBLM19

Last ned sakspapirene til LFBLM19 her.

Nyhet

Voksensamling på Holmsbu

Den siste helgen i januar var medlemmer fra hele landet samlet på Holmsbu i Drammensfjorden.

Nyhet

Gratis klær til medlemmer av Landsforeningen for barnevernsbarn

I samarbeid med vår partner UngNorge kan våre medlemmer som er under 26 år få gratis klær i UngNorge Shop.

Nyhet

Nasjonal julesamling 2018

Fredag 14. desember møtte 25 ungdommer fra hele landet opp på Strandheim leirsted, klare for å ha en julehelg sammen med oss i Landsforeningen for barnevernsbarn.

Nyhet

Statsministeren på besøk hos LFB

I desember kom statsministeren på besøk til oss i LFB med en stor nyhet!

Nyhet

Vinterleir på Hafjell 23. – 25. november

For første gang i år, holdt Landsforeningen for barnevernsbarn vinterleir på Hafjell.

Nyhet

En takk fra de som var så heldige å få stipend

Vi i Landsforeningen for barnevernsbarn, i samarbeid med Holst legat, har vært så heldige å få lov å dele ut 10 stipend til barnevernsbarn som tar høyere utdanning.

Nyhet

LFB står på statsbudsjettet!

Landsforeningen for barnevernsbarn står øremerket på Statsbudsjettet 2019.

Nyhet

Informasjon til våre medlemmer om de nye personvernreglene

Har du samtykket?

Nyhet

Høstsamling i Bergen

19.-21. oktober hadde vi en god gjeng fra Vestlandet og Midt-Norge samlet i vakre Bergen, for høstsamling med LFB.

Nyhet

Høstsamling i Tromsø

I starten av oktober holdt LFB høstsamling for våre medlemmer i nord der vi storkoste oss i flotte Tromsø!

Nyhet

Høstsamling i Oslo

I slutten av september hadde vi høstsamling med medlemmene våre fra Østlandet og Sørlandet.

Nyhet

Arendalsuka 2018

Les om LFB på Arendalsuka 2018.

Nyhet

Sommerleir 2018

Les om den koselige sommerleiren 2018!

Nyhet

Stipend til barnevernsbarn som tar høyere utdanning 2018/2019

Er du nåværende eller tidligere barnevernsbarn, tar høyere utdanning og ønsker litt mer penger å rutte med dette skoleåret?

Nyhet

#takkmamma

Vil du gi ungdom i barnevernet tydelig rett til hjelp etter fylte 18 år?

Nyhet

Vi søker to nye ansatte!

Landsforeningen for barnevernsbarn søker to nye ansatte.

Nyhet

Vil du bli erfaringskonsulent i LFB?

Nå har du muligheten til å søke om å bli en av Landsforeningen for barnevernsbarns erfaringskonsulenter!

Nyhet

Landsmøte 2018

Helgen 21.-22. april holdt Landsforeningen for barnevernsbarn sitt årlige Landsmøte på Thon Hotel Vettre i Asker.

Nyhet

Bli med i vår diskusjonsgruppe!

I LFB blir vi sammen enig om hva vi skal mene på bakgrunn av de mange ulike erfaringene vi sitter med. For å gjøre det enda lettere å være med å bestemme hva LFB skal svare på ulike spørsmål om barnevernet inviterer vi alle som vil, med i en diskusjonsgruppe på facebook. Gruppen er åpen […]

Nyhet

Har du,eller er du en god kandidat til styret vårt?

Valgkomiteen i LFB har startet arbeidet med å finne kandidater til vervene som skal velges på Landsmøtet 2018.